Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Nisan ayi etkinlikleri kapsaminda 10-C sinifi öğrencilerimizle analitik düsünmeyi geliştiren "Bu nedir?"etkinliginin ilkini yaptik. Etkinliklerimiz Nisan ayl boyunca devam edecektir.

Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda Şile Orman İsletme Müdürlüğünün okulumuz bahçesinde düzenlemis oldugu Fidan dikme etkinligine ögretmen ve ögrencilerimiz ile beraber katildik.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Her yil Mart ayinin son Pazartesi günü baslayan hafta, ülkemizde Kütüphane Haftasi olarak kutlanmaktadir.

"Ben okuyorum Istanbul okuyor" projesi kapsaminda ögrencilerimizi kitaplarla bulusturduk, okulumuzda belirledigimiz kitap okuma saatlerini okuyarak gegirdik, ögrencilerimizle kütüphanemizi düzenledik.

Okulumuz meslek alanlarindan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alani tanitimi, 75. Yil Ortaokulu ile Çayirbagi Fatma Seher Hanim Ortaokulunda alan şefimiz Didem Inal tarafindan 8. sinif öğrencilerine yapilmistir.

Anadolu Mektebi Yazar Okumalari projesi kapsaminda öğrencilerimiz Elif Nur Ates, Zeynep Aydogan, Rojda Gekim, Berke Erdi Caylak, Hayrünnisa Tosun edebiyat

öğretmenimiz Mehmet Dogan'in rehberliğinde egitimci yazar Mustafa Kutlu panelini gerçeklestirmistir.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma günü dolayisiyla kahraman sehitlerimizi, ögrencilerimizin hazirladigi program ile saygi ile andik. Programimiza ayrica Türk Silahli Kuvvetleri Gazisi Yener MARUN da katilarak ögrencilerimizle vatan sevgisi, şehitlik konularinda soylegide bulunmusturKendilerine teşekkür ederiz.

Basta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanimiz uğrunda can veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran ile anıyoruz.

İlçemiz liseler arası Futsal turnuvasinda okul takimimiz ilçe 2.'si olmustur. Beden eiitimi öğretmenimiz Ebru

Altuntaş ve ögrencilerimizi tebrik ederiz.

12 Mart Istiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü okul programimiz edebiyat ögretmenlerimiz Behzat Güven, Cengizhan Çelik ve müzik ögretmenimiz Taskin Taskin koordinesinde ögrencilerimizin katilimiyla gergeklestirilmistir.

Emegi geçen tüm ögretmen ve ögrencilerimize teşekkür ederiz.

Milli Mücadele'nin henüz yeni basladigi bir dönemde, milletimizin geleceginin belirsiz oldugu bir zamanda ordumuza ve halkimiza güç ve moral kazandirmak amaclyla TBMM tarafindan düzenlenen yarışma neticesinde

12 Mart 1921 tarihinde TBMM' de yapilan oylama sonucunda Mehmet Akif in şiiri, istiklal Marşı olarak kabul edilmistir.

Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralik ödülü "Ben bu siiri para için yazmadim." diyerek Türk ordusuna bagislamistir. Mehmet Akif, istiklal Mars ni kitabi Safahat' a niçin koydurmadigi sorulduğunda "O benim degil, milletimindir." cevabini vermiştir.

Başarili sporcu öğrencimiz Görkem Yigit Satılmıs, bu kez Budokaido turnuvasinda Türkiye 1.si olmustur.

Öğrencimizi ve kulüp öğretmenini gönülden tebrik ederiz.

Ramazan ayinin tüm islam alemine hayirlar getirmesini, özellikle Gazze'de yaşanan insanlik dramini sona erdirecek gelişmelere vesile olmasini yüce Allah'tan dileriz.

(Pano çalismalarimiz Çedes kapsaminda ögrencilerimiz tarafından hazırlanmıştır)

Öğrencilerimiz ve müzik ögretmenimiz Şile Bizim FM'in konuğu oldular.

Edebiyat ögretmenimiz Serpil ÇOLAK ve müzik ögretmenimiz Taskin TASKIN'in koordinesinde ögrencilerimiz, birbirinden güzel siirleri kendi yorumlaryla seslendirerek izleyicileri girlerle güzel bir edebi yolculuga ikardilar. Emegi geçen gretmen ve ögrencilerimize tegekkür ederiz.